Συχνές ερωτήσεις:

Ο πόνος είναι υποκειμενικός. Δεν αντιδρούν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο σε ερεθίσματα που δέχονται. Το ίδιο συμβαίνει και με το τατουάζ. Παράγοντες που συμβάλλουν στο να πονέσει κάποιος περισσότερο όταν κάνει τατουάζ, είναι ο ανεπαρκής ύπνος, η κούραση, το αλκοόλ, η ψυχολογία (διάθεση), καθώς και το σημείο στο οποίο θα «χτυπήσει» το τατουάζ.

Πρέπει καταρχήν να ξέρεις τι θέμα/σχέδιο θέλεις να κάνεις. Αφού αποφασίσεις, μπορεις να έρθεις στο στούντιό μας να δεις και να διαλέξεις το σχέδιο που σου αρέσει. Ακόμα, μπορείς να αναζητήσεις σχέδια στο διαδίκτυο, να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει και να το φέρεις σε εμάς εκτυπωμένο (σημείωση: το σχέδιο πρέπει να είναι καθαρό και σε μεγάλο μέγεθος). Αφού λοιπόν συμφωνήσουμε το μέγεθος, το χρώμα, το σημείο του σώματος, κλείνουμε το ραντεβού (δίνεται και προκαταβολή). Εμείς σου δίνουμε μία κάρτα στην οποία αναγράφεται η μέρα και η ώρα του ραντεβού καθώς και το ποσό της προκαταβολής.

Σημείωση 1: Ραντεβού κλείνουμε μόνο στο στούντιο. Δεν κλείνουμε ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή μέσω e-mail.

Σημείωση 2: Για ακυρώσεις ή αλλαγές των ραντεβού πρέπει να ειδοποιήσετε τουλάχιστον μία ημέρα πριν. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστείτε στο ραντεβού (χωρίς ειδοποίηση), χάνεται η προκαταβολή.

Πρέπει να ξέρετε ότι το χρώμα της πραγματικής χένας είναι σκούρο κόκκινο/καφέ, αφού είναι φυτική, και όχι μαύρο. Δεν υπάρχει φυσική μαύρη χένα αλλά με διάφορες χημικές ουσίες που αναμειγνύουν σε αυτή, δημιούργησαν τη μαύρη χένα. Οι πλανόδιοι στις παραλίες κλπ. αλλά και όσοι κάνουν χένα η οποία είναι μάυρη, είναι επικύνδυνοι. Το Υπουργείο Υγείας μας έχει ενημερώσει με εγκύκλιο ότι αυτή η «χένα» (δηλ. αυτό το ημιμόνιμο τατουάζ) έχει κριθεί καρκινογόνα και γι’ αυτό την έχει απαγορεύσει σε ινστιτούτα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είμαστε και εμείς. Γι’ αυτό είναι καλό να την αποφύγετε, πόσο μάλλον το καλοκαίρι με τον ήλιο, καθώς έχουν καταγραφεί πολλές αλλεργίες και εγκαύματα και σε ορισμένες περιπτώσεις καρκινώματα. Εμείς, δεν αναλαμβάνουμε να κάνουμε τέτοιου είδους τατουάζ, αλλά ούτε και την πραγματική χένα.

Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε είναι όλα φυτικά. Είναι μη τοξικά και φιλικά προς το δέρμα. Είναι επώνυμα γνωστών εταιρειών από την Ευρώπη και την Αμερική. Έχουν ελεχθεί και εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας. Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούσαμε προϊόντα που θα μπορούσαν να βλάψουν εμάς αλλά και τους πελάτες μας. Λειτουργούμε είκοσι και πλέον χρόνια και η πορεία μας στον τομέα αυτόν, στηρίζεται και εξαρτάται στην υγιεινή του χώρου μας και στους ευχαριστημένους -από τη δουλειά μας- πελάτες.

Όλοι οι χώροι στο στούντιό μας είναι καθαροί και όπως πρέπει να είναι κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τηρούμε όλες τις προύποθέσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Άλλωστε είμαστε το πρώτο στούντιο τατουάζ στη Βόρεια Ελλάδα που πήρε αδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι χώροι μας απολυμένονται καθημερινά, οι βελόνες που χρησιμοποιούμε είναι μίας χρήσης και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι όλα αποστειρωμένα. Αποστειρώνονται σε ειδικούς (ιατρικούς) κλιβάνους. Δεν υπάρχει λοιπόν, κάνένας απολύτως φόβος μόλυνσης.

Το τατουάζ δεν επηρεάζει το αίμα του ανθρώπου. Σύμφωνα με τις Μονάδες Λήψης Αίματος, αφού το «χτυπήσεις», τους πρώτους έξι μήνες, καλό είναι να μη δώσεις αίμα, γιατί και το ταουάζ δεν παύει να είναι (στην αρχή) μία ανοιχτή πληγή. Μετά το πέρας των έξι μηνών, μπορείτε άφοβα να προβείτε σε αιμοδοσία.

Μπορείς, υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να συνοδεύεσαι με έναν από τους κηδεμόνες σου ή β) να μας φέρεις μία υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει τι θέλεις να κάνεις και ότι το αποδέχεται ο κηδεμόνας σου, υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα σου και επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής από την Αστυνομία ή το Κ.Ε.Π.

Μετά το piercing ή το tattoo, σας δίνονται οδηγίες προφορικές αλλά και γραπτές, καθώς και μικρή ποσότητα από την κρέμα που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε για την επούλωσή του.

Εμείς δεν έχουμε ιατρικές γνώσεις. Σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει να ρωτήσεις μόνο το γιατρό σου. Καλό είναι να μη το αμελήσεις.

Θα πρέπει να έρθεις από το στούντιό μας για να το δούμε από κοντά και να σου πούμε αν μπορεί να γίνει ή όχι. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται σε άλλες όμως όχι.